Om oss

Vad gör man när man är på resande fot och hittar en massa intressanta viner som man har svårt att hitta i Sverige?

– Vi borde starta en vinimport, tänk va’ kul det hade varit!

– Ja, och man kanske hade kunnat ha lite aktiviteter runt det också. Lite provningar, prata vin och försöka inspirera folk till att testa på nya områden och druvor.

Det som behövdes var en kompanjon – det blev Jonas. Vi träffades när vi alla läste Vinkunskap på Göteborgs Universitet. Det var det som behövdes. Och i augusti i år blev vi med AB och nu håller vi på med arbetet att dels få hit lite vin och dels hitta på aktiviteter för er där ute.

Jonas har varit whiskeyfantast, men ”hittade” vinvärlden för 5 år sedan och sedan har det bara gått uppför. Kurser på Göteborgs Universitet avklarades och han är nu engagerad med att läsa Level 3 hos WSET (Wine & Spirit Education Trust).

Cecilia började vinbanan i Toscana 2010 då hon och hennes man (se nedan) åkte runt bland cypresser och vinhus. Redan då pratades det löst om att ”tänk va’ kul att öppna en vinimport” men det dröjde ett tag. Läst samtliga högskolekurser i vin som finns i Sverige (iaf på Göteborgs Universitet och på Grythyttan).

Mikael upplevde Toscana 2010 (ja, på samma bröllopsresa som Cecilia) och blev lika fast i miljöerna, folket och vinerna som Cecilia. Utbildad bartender, men där lästes det inget vin, så det fick bli Göteborgs Universitet även här.

Hör av dig till oss: info@wineex.se