Wine Bracket

Vill du vara med om en annorlunda vinkväll? Gör en Wine Bracket – nu i Sverige! Åtta viner ställs mot varandra parvis – helt blint – det kan vara åtta av samma druva, åtta från samma område, eller vilket tema man nu väljer.

Wine Bracket by WineEx

Efter provsmakning och poängsättning koras en vinnare i varje del av Wine Bracket. Förlorarna avtäcks och presenteras samtidigt som de vinnande flaskorna går vidare till en semifinal där det blir en ny provning.

Efter en sammanställning och presentation av förlorarna kommer vi nu till finalen där det blir ytterligare en provsmakning. Nu gäller det…

Efter finalen blir det två vinnare: dels vinet som klarade sig hela vägen, samt den i sällskapet som hade det vinnande vinet i varje steg som sin vinnare.

Ordet Wine Bracket kommer från det slutspelsträd som bildas med dom åtta vinerna. Vi har poängprotokoll och sköter sekreteriatet för att räkna fram vinnare – och förlorare – i varje omgång. På vägen får vi reda på information om vinerna som har blivit utslagna och efter avslöjandet av det sista vinet får vi se om dyrast är bäst – eller om det finns billigare alternativ som slår högst.