Weingut Karst

Karst logo

Vår historia om Karst

Würstmarkt i Bad Dürkheim Pfalz, Tyskland, världens största vinfestival. Åk inte dit om du inte vill uppleva en mega Tivoli-after-ski i vinortsmiljö, 600 000 besökare på två helger. Lindrigt nyktert och ett jäkla röj.

Jonas tillsammans med sin fru åkte dit, som tur var. Bad Dürkheim är en fantastisk kur- och vinort. Vi gjorde snabbt Würstmarkt och hittade sedan några pärlor. Favoriten var Weingut & Gasthaus Karst. En fantastisk liten vingård som byggt nytt med vinprovningsrum och mycket fräscht boende, rekommenderas verkligen om ni har vägarna förbi. Karst drivs av makarna Uli och Karina Karst med en historia som började 1765.

Fräscha, spännande Pfalz-viner som man blir tagen och glad av. Vad sägs om t.ex. Blanc de Noir stilla vin på Pinot Noir eller ett Früstückswein Riesling, vem har inte saknat det en sen frukost i solen. Sortimentet spänner från enklare lättdruckna viner av olika druvor till klasserna Kunststück och Einzelstück, ni hör ju på benämningarna att det är spännande.

Georg Karst

Vinerna

Huset

Detta är ett vinhus med anor som stäcker sig långt bak i tiden, sedan 1765 har ägorna varit inom familjen som idag drivs av Uli Karst och hans fru Karina. Tillsammans med Miroslav Danko som är en mångårig medarbetare driver dom gården där samtliga vingårdar ligger inom 5 km från vingården. Weingut Karst ligger i Pfalz som är Tysklands näst största vindistrikt med 23 000 ha vinodlingar. Grundades av George Karst och har alltså varit i familjens ägo i över 250 år.