WineExploring

Är inte en lyckad vin & mat-kombination det bästa som finns? Men vad är det som gör att vissa viner fungerar bra med mat, andra inte? Hur får man ett rött vin att passa perfekt med en torskrygg? Allt det där och mycket mer kan vi WineEx lära er genom våra Mat&Vin-provningar.

Vi börjar med till exempel två vita viner. Vinerna presenteras, provsmakas och diskuteras inom gruppen. Vi lägger sedan till smaker till provningen: salt, sött och surt i form av små matbitar. Vad händer med vinerna? Hur fungerar kombinationen? Och varför fungerar kombinationen bra eller dåligt?

Näst på tur står två röda viner. Samma här, först provas vinerna enskilt innan vi här lägger till smaker. Passar vinet med maten? Är det något som är annorlunda mot dom vita vinerna? Vad händer här om vi kombinerar två olika smaker – passar vinet bättre eller sämre då?

Kvällen avslutas med att vi pratar lite om vad vi har lärt oss och hur vi kan använda det vi har lärt oss nästa gång vi skall välja vin, eller laga mat.